... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Η θεραπεία των δέκα λεπρών

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus and the ten lepers story

    Γνωστή η σημερινή ευαγγελική περικοπή.Ο Χριστός θεράπευσε δέκα λεπρούς και του έστειλε στους ιερείς για να πιστοποιήσουν τη θεραπεία τους.Από τους δέκα που θεραπεύτηκαν όμως,μόνο ο ένας γύρισε να ευχαριστήσει τον Χριστό και αυτός ήταν Σαμαρείτης,όχι Εβραίος.



     Ο Χριστός ήξερε ότι μόνο ένας από τους λεπρούς θα γύριζε σε Αυτόν.Και όμως δε θεράπευσε μόνο αυτόν αλλά όλους.Θεράπευσε ακόμα και αυτούς που θα τον ξεχνούσαν αμέσως.Αυτός είναι ο δρόμος που μας δείχνει ο Χριστός και αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί η Εκκλησία,δηλαδή όλοι οι βαπτισμένοι Χριστιανοί.
Δεν βοηθάμε μόνο τους "δικούς" μας,αυτούς που,για παράδειγμα,έρχονται στην Εκκλησία κάθε Κυριακή.Δεν βοηθάμε μόνο όσους είναι ομοεθνείς μας.Ο Χριστός άλλωστε θεράπευσε και τον Σαμαρείτη.Δεν είμαστε καλοί μόνο με τους συγγενείς ή τους συγχωριανούς μας και αδιαφορούμε για όλους τους άλλους.
Ο Θεός βρέχει επί δικαίους και αδίκους.Αγαπά όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν ή όχι σε Αυτόν.Και αυτό ζητά από εμάς.Να συμπαραστεκόμαστε όπως και όσο μπορούμε σε όλους τους ανθρώπους.Έλληνες και ξένους.Πιστούς και άπιστους.Συγγενείς μας ή αγνώστους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: