... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ!



Με μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στην μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, εόρτασε η νήσος των Κυθήρων την Λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεως. 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα, ενώ σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως αναγνώσθηκε το Πασχαλιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.


 
Ιδιαίτερα κατανυκτική ήταν η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στο Πανίερο Προσκύνημα της Θεοτόκου των Μυρτιδίων, όπου εκατοντάδες Κυθήριοι και επισκέπτες συμμετείχαν στην Αναστάσιμη Ακολουθία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Φρουμέντιος Δημητρίου μαζί με τον 95χρονο ακμαιότατο σεβάσμιο Ιερέα π. Άνθιμο Βενέρη.



Ανήμερα του Πάσχα, στο λιμένα της Αγίας Πελαγίας έφτασε το Άγιο Φως που μετέφερε από τη Νεάπολη σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετά από αίτημα του οικείου Δήμου. 



Το εσπέρας του Πάσχα τελέσθηκε μετά πάσης επισημότητος ο Εσπερινός της Αγάπης στο Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσας, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς της νήσου, που ανέγνωσαν το Ευαγγέλιο σε 6 γλώσσες.


-----------------------------------------------------------------------------------------

Στράτος Χαρχαλάκης - Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: