... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Αγία Σκέπη-28ης Οκτωβρίου


Η σημερινή γιορτή της Αγίας Σκέπης έχει μεταφερθεί από την 1η Οκτωβρίου στις 28 για να συμπέσει με την εθνική επέτειο της έναρξης του ελληνοϊταλικού πολέμου.Αυτό έγινε διότι ήταν τόσα πολλά τα θαύματα και οι εμφανίσεις της Παναγίας στο μέτωπο της Αλβανίας που ήταν το ελάχιστο ευχαριστήριο που θα μπορούσε να κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος προς την Θεοτόκο.
Η γιορτή αυτή είναι η ανάμνηση του οράματος που είδε ο όσιος Ανδρέας ο διά Χριστόν Σαλός  όταν κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας στο ναό των Βλαχερνών είδε την Υπεραγία Θεοτόκο να εμφανίζεται,συνοδευόμενη από χορεία αγίων,και να προσεύχεται στον Χριστό  κλαίγοντας για τη σωτηρία του κόσμου.


Οι εμφανίσεις της Παναγίας στον πόλεμο ήταν περιπτώσεις εξαιρετικές.Ο πόλεμος είναι η πιο ακραία και η πιο παρανοϊκή ανθρώπινη πράξη.Και μέσα σε αυτή την αθλιότητα η Παναγία αναγκάστηκε,θα τολμούσαμε να πούμε,να εμφανίζεται και να βοηθά τους Έλληνες στρατιώτες.
Η Παναγία όμως είναι πάντα εκεί.Είναι δίπλα μας και ας μην τη βλέπουμε.Προσεύχεται για εμάς,πονά μαζί μας,χαίρεται με τη χαρά μας και λυπάται με τις στενοχώριες μας.
Ας προσευχηθούμε με πίστη στην Παναγία και ας ζητήσουμε από αυτήν,που ξέρει τι σημαίνει πόνος όσο κανένας άλλος άνθρωπος,να είναι δίπλα μας να μας δίνει κουράγιο και να μας συμπαραστέκεται.Και να είμαστε σίγουροι ότι θα μας ακούσει.


Πηγή: Το τραγούδι του γλάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: