... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

10χρονο Ελληνόπουλο - ένας νέος Αϊνστάιν

 

      


     Μόλις 10 ετών, ο Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης εντυπωσιάζει όποιον τον γνωρίζει από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο γιατί είναι ένα όμορφο παιδάκι όπως όλα σ' αυτή την ηλικία, αλλά και λόγω της ευφυΐας του, που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης διεθνώς, μια και είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε από δημόσιο λύκειο των ΗΠΑ και έγινε δεκτός σε πολλά πανεπιστήμια, όπως το Carnegie Mellon. Ο Ουίλιαμ αποφοίτησε από το λύκειο Penn Trafford του Πίτσμπουργκ και ήδη σπουδάζει στο Κοινοτικό Κολέγιο της Κομητείας Άλεγκενι (Community College of Allegheny County)! Το πρώτο τετράμηνο έχει πάρει πέντε μαθήματα: Άλγεβρα, Αγγλική, Φιλολογία, Ιστορία του 20ου αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας. Κάθεται πάντα στο πρώτο θρανίο, για να μπορεί να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα διάρκειας 16 ωρών εβδομαδιαίως μαζί με τους συμφοιτητές του, που έχουν τα διπλάσια χρόνια του...
     Όπως έχουν πει οι γονείς του, οι διανοητικές ικανότητές του άρχισαν να εκδηλώνονται από τότε που ήταν 7 μηνών και μπορούσε να σκαρώνει ολόκληρες προτάσεις. Σε ηλικία 12 μηνών έλεγε το αλφάβητο κανονικά και αντίστροφα... Την ίδια περίοδο έμαθε πολλαπλασιασμό, και στα 3 έκανε διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς. Μέχρι τα 5 ήξερε άλγεβρα και γεωμετρία.
Ελληνικά έμαθε να μιλάει στα 4, και λόγω της ενασχόλησής του με την Εκκλησία κάθε Κυριακή, απέκτησε άνεση να διαβάζει τα Ευαγγέλια.
     "Το IQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του, είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη. Μπορεί να απομνημονεύσει ό,τι διαβάζει, βλέπει και ακούει, και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαράγει" δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας  ο πατέρας του, ιερέας Παντελεήμων Μαΐλλης , που κατάγεται από την Κάλυμνο.
Όνειρα έχει πολλά. Ένα όμως είναι το μεγαλύτερο: Θέλει να γίνει αστροφυσικός και να αποδείξει σε όλους ότι "ο Θεός υπάρχει"! Εξάλλου, όπως εξηγεί, "μόνο μία εξωτερική δύναμη θα ήταν σε θέση να σχηματίσει τον κόσμο" μη διστάζοντας να διαφοροποιηθεί από τις θεωρίες του Αϊνστάιν και του Χόκινγκ.
     Εμείς συγχαίρουμε το παιδί   "θαύμα" και τα μεγάλα όνειρα που ανασταίνει μέσα του "ωραίος σαν Έλληνας ", και ευχόμεθα και περιμένουμε τη δίκαιη πραγμάτωσή τους.

Από το περιοδικό "Η Δράσις μας" τεύχος 544 Δεκέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: