... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

kithira-7

Πηγή:http://www.romfea.gr/diafora/9917-ekatontades-proskunites-sti-murtidiotissa-foto#


Φέτος τα Κύθηρα έχουν την τιμητική τους αφού η αύξηση του τουρισμού στο νησί αγγίζει το 45% σε σχέση με το 2014 και 2015.
Εκατοντάδες επισκέπτες και προσκυνητές απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού και μεταβαίνουν στο Ιερό Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσας για να αποθέσουν τις παρακλήσεις και τις ικεσίες τους ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος.
Οι Ιερές Ακολουθίες του διημέρου της 14ης και 15ης Αυγούστου τελέστηκαν με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.
Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στον περίβολο της Μονής με τη συνοδεία της πολυπληθούς Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων.
Τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη - που παρέμεινε λόγω της θαλασσοταραχής στα ακριτικά Αντικύθηρα και εόρτασε με τους εκεί κατοίκους την Κοίμηση της Θεοτόκου - εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ., ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, η Βουλευτής (Κυθήρια) κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καθώς και πολλοί απόδημοι Κυθήριοι από την Αυστραλία. Από το Παναγιοσκέπαστο νησί των Κυθήρων πολλές ευχές σε όλο τον κόσμο!
kithira-1
kithira-2
kithira-3
kithira-4
kithira-5
kithira-6γkithira-8

Δεν υπάρχουν σχόλια: