... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

     Αγιασμός Σχολής Ψαλτικής Τέχνης 

Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.

 

     Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 έγινε ο Αγιασμός της Σχολής Ψαλτικής Τέχνης  της Ι. Μ. Κυθήρων και Αντικυθήρων στο Νέο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Χαραλάμπους Καραβά. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς του νησιού μας ο π. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος του νησιού, ο π. Παναγιώτης Διακόπουλος, εφημέριος Καραβά, ο π. Νικόλαος Ζουναρέλης, ο π. Ιωάννης Παπανδρόπουλος και οι υποψήφιοι μαθητές της Σχολής μας.


     Ο Σεβασμιώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού, μίλησε για τη σημασία της θεόπνευστης, όπως την χαρακτήρισε, αυτής Εκκλησιαστικής παραδοσιακής μας Μουσικής, και ευχήθηκε ιδιαιτέρως στους μικρούς μαθητές καλή πρόοδο και επιμέλεια στα μαθήματα αυτά. Εξέφρασε, επίσης, και την επιθυμία δημιουργίας παιδικής εκκλησιαστικής χορωδίας στα πλαίσια της Ι. Μητροπόλεως από την - πολλά υποσχόμενη - νέα γενιά των μαθητών μας.


     Στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Χαραλάμπους Καραβά, θα μαζεύονται κάθε Τετάρτη ώρα 6 - 7 μ.μ. όσοι θα θελήσουν να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά της παραδοσιακής Εκκλησιαστικής μας Μουσικής και την ευεργετική επίδρασή της, στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. 


    Με την καθοδήγηση του δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης Διακο-Παύλου θα διδαχθούν απλά θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα άμεσα συνδεδεμένα με την Εκκλησιαστική Λατρεία.


     Για μαθητές από Β' Δημοτικού μέχρι και Γυμνασίου θα παραδίδονται μαθήματα κάθε Τετράρτη ώρα 7 - 8 μ.μ. Στο τμήμα αυτό οι μαθητές θα διδάσκονται Προθεωρία της Εκκλησιαστικής μας Μουσικής, μέλη της Θείας Λειτουργίας, όπως επίσης και χορωδιακά μαθήματα Εκκλησιαστικών Ύμνων. 


     Η διδασκαλία θα γίνεται με τη βοήθεια σύγχρονων εποπτικών μέσων.
     Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.  
   Τα μαθήματα θα αρχίσουν Θεού θέλοντος, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: