... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΑ ΜΗΤΑΤΑ ΚΥΘΗΡΩΝ 3/12
Δώδεκα χρόνια πέρασαν σχεδόν από τον καταστροφικό για τα Κύθηρα και ειδικότερα για τα Μητάτα σεισμό του 2006.
Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος ήταν από τα βασικότερα ''θύματα'' εκείνου του σεισμού και μέχρι τώρα πέρα από την αναγκαία εσωτερική υποστύλωση, δεν έχουν γίνει άλλες εργασίες αποκατάστασης.
Γραφειοκρατικά ζητήματα, διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει, αλλά και η τεράστια οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, έχουν κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια το Ναό σε μια κατάσταση μετασεισμική.
Έτσι η Μητρόπολη Κυθήρων προχώρησε στην πιο ρεαλιστική λύση για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, που είναι η τμηματική αποκατάσταση του Ναού. Η πρώτη παρέμβαση περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής και στερέωσης εσωτερικά της θεμελίωσης του Ναού, που αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.
Γι' αυτό το λόγο, την Κυριακή 3/12 στις 12 το μεσημέρι, τελέστηκε Αγιασμός στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ, τον εφημέριο ιερέα του χωριού πάτερ Γεώργιο Αδικημενάκη και τον ιερέα Ιωάννη Παπανδρόπουλο. Παρόντες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μητάτων κ. Γιώργος Σκλάβος, ο τέως Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης και κάτοικοι της περιοχής.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, γι' αυτό ελπίζουμε με τη βοήθεια του Θεού ο επιβλητικός Ναός της Αγίας Τριάδος στα Μητάτα, σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποκατασταθεί πλήρως και να λειτουργηθεί ξανά.


















εικόνες από την εσωτερική υποστύλωση του Ναού 





και το video με τον Αγιασμό και την ομιλία του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: