... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΑΒΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

 

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή την αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Καραβά Κύπρου και εκπροσώπου της κυβέρνησης της Κύπρου και κατοίκων στα πλαίσια εκδηλώσεων Μνήμης της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα 10 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συνάντησης του Δήμου Κυθήρων στον Καραβά, με τον αδελφοποιημένο  επί ετών  δήμο Καραβά της Κύπρου, στο πλαίσιο  των πολυετών  αδελφικών δεσμών που τους συνδέει.


Στη φετεινή εκδήλωση σημαντική ήταν η παρουσία του Δημάρχου Καραβά Κύπρου κ.Γιάννη Παπαιωάννου, του Μητροπολίτη Κερύνειας κ.Χρυσόστομο, του Έπαρχου  Κερύνειας  κ.Λουκά Ανδρέα ο οποίος εκπροσώπησε την Κυπριακή Κυβέρνηση και  40 ακόμα Καραβίτες που συμμετείχαν  στην αντιπροσωπεία.



Από την Παρασκευή κατέφθασε η αντιπροσωπεία από την Κύπρο, στον Αερολιμένα "Αλέξανδρος Ωνάσης" όπου τους υποδέχτηκε η δημοτική αρχή Κυθήρων ο δήμαρχος κ.Χαρχαλάκης.



Το ίδιο βράδυ παρακολούθησαν εκδήλωση με χορούς  από  χορευτικό συγκρότημα Κυθηρίων της Αυστραλίας στα πλαίσια του 2ου Δημοτικού  φεστιβάλ "Ταξίδι στα Κύθηρα".



Την Κυριακή τελέστηκε Συλλείτουργο στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους στον Καραβά και στη συνέχεια Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ των Πεσόντων  και Ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974.

  Κατόπιν μετέβησαν στο μνημείο των Ηρώων όπου έγινε επιμνημόσυνη  δέηση παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού,  ακολούθησε προσφώνηση του δημάρχου κυρίου Χαρχαλάκη  αντιφώνηση του δημάρχου Καραβά κ.Παπαιωάννου και αντιφώνηση Επάρχου Κερύνειας κ.Ανδρέα Λουκά εκπρωσόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

  Στη συνέχεια έγιναν  τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας, κατέθεσαν στεφάνια και  η  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την  Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων.

   
   Τα παιδιά του Καραβά αφιέρωσαν στους Κύπριους αδελφούς μας τα τραγούδια: Θα πάρω μιαν ανηφοριά του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον Ύμνο της ΕΟΚΑ και το Χρυσοπράσινο φύλλο. 

Πηγή: Adelin  fm






Δεν υπάρχουν σχόλια: