... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

    Λιτανεία στην εορτή του 
Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους 
στον Καραβά Κυθήρων.




















π. Παναγιώτης Διακόπουλος







 Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον Καραβά μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. Την εικόνα σήκωσαν κάτοικοι του Καραβά, ενώ προπορεύονταν με τα εξαπτέρυγα τα παιδιά του χωριού, ψάλλοντας το "Κύριε ελέησον" δυνατά. Ακολουθούσαν ευσεβείς κάτοικοι και προσκυνητές από τα γειτονικά μέρη. Άλλοι, έβγαιναν με το λιβανιστήρι από τα σπίτια τους για να ασπαστούν την εικόνα του Αγίου, εμφανώς συγκινημένοι, για την τιμή και την ευλογία που τους έκανε ο Άγιος να περιδιαβεί τους δρόμους του Καραβά. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η εξής: Ναός Άγιου Χαραλάμπους - Νιοχώρι - Φούρνος - Πορταδέλα - Μάρμαρο και επιστροφή πάλι στον Ναό. 
    Ακολούθησε ο Εσπερινός του Αγίου μετά αρτοκλασίας. Ο π. Πέτρος Μαριάτος, εφημέριος του Ποταμού, μίλησε για την ζωή και το μαρτύριο του Αγίου και για την μεγίστη των αρετών, την αγάπη. Αναφέρθηκε στην αγάπη μεταξύ των συζύγων, των γονέων με τα παιδιά, των αδελφών, την αγάπη με τους γείτονες, ως κύριο γνώρισμα των Χριστιανών.
    Ευχόμαστε οι πρεσβείες του Αγίου Χαραλάμπους να σκεπάζουν όλο το χωριό και το παράδειγμα του, να επιδρά στις ψυχές των κατοίκων, ώστε να έχουν ομόνοια και αγάπη μεταξύ τους. 
Χρόνια πολλά, και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: