... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα θαυμαστό γεγονός που μου συνέβη




     Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια (6/9/2006) έφτασε  στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη στη νήσο Σύμη, ένα πλαστικό μπουκαλάκι  που είχα ρίξει στη θάλασσα, μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, το Μάιο του 2004. Το μπουκαλάκι περιείχε κάποια χρήματα, ένα χαρτί με ονόματα υπέρ υγείας, κάποια αιτήματα, τα στοιχεία μου, και μία εικόνα μικρή της Αναστάσεως. Το μετέφερε μία κυρία που το βρήκε  στην παραλία της Αίγινας και ήρθε να προσκυνήσει τον Ταξιάρχη. Έφτασε μετά από δυόμιση χρόνια χωρίς να χαθεί αυτό  και τα χρήματα που είχε μέσα.
    Μετά από λίγες μέρες, το Σεπτέμβριο  του 2006, έλαβα από το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη, μία επιστολή που έλεγε πως διαβάστηκαν στο Καθολικό τα ονόματα υπέρ υγείας που είχα στείλει. Ο φάκελος περιείχε ακόμη και την απόδειξη των χρημάτων.  Ένα χρόνο μετά, επισκέφτηκα με το σύζυγό μου το μοναστήρι του Αρχαγγέλου, είδα από κοντά το μπουκαλάκι και ευχαρίστησα τον Αρχάγγελο για το θαύμα του. Πρώτα ο Θεός, το Νοέμβριο που θα γεννηθεί το τέταρτο παιδί μας θα πάρει το όνομα  Μιχαήλ.
   Αυτά τα αναφέρω προς δόξαν του Αρχαγγέλου και Αρχιστράτηγου Μιχαήλ, Τον οποίον  εορτάζουμε σήμερα με την ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος.



Το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη στη Σύμη

Τα καραβάκια και τα μπουκαλάκια που φτάνουν δια θαλάσσης στο μοναστήρι

Το μπουκαλάκι που έριξα στη θάλασσα


Δεν υπάρχουν σχόλια: