... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμπρός ο Εορτασμός της Παναγίας στα Κύθηρα (ΦΩΤΟ) 

  

kithira1

    Το νησί των Κυθήρων εόρτασε λαμπρά την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα στο ομώνυμο Ιερό Της Προσκύνημα όπου ευρέθη και φυλάσσεται η Θαυματουργή Της Εικόνα.
     Συνεορταστές στη λαμπρά εορτή ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, που χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ωμίλησε περί της Θείας Χαράς και Ευφροσύνης που υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθόδοξη πίστη και λατρεία, αντιπαραβάλλοντάς την με την πλαστή "χαρά" της αμαρτίας και της ανηθικότητας που δυστυχώς κυριαρχεί σήμερα.
    Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως ο οποίος ωμίλησε περί του προσώπου της Παναγίας και του ρόλου Της στη σωτηρία των ανθρώπων.
    Ακολούθησε η περίλαμπρη Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία βρέθηκε στο νησί μετά από αίτημα του Δημάρχου αλλά και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων που πάντα συνοδεύει την Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.
    Παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Κώστας Τσιάρας (Καρδίτσας, ΝΔ), Κώστας Κατσαφάδος (Ά Πειραιώς, ΝΔ), ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κισσάμου Χανίων κ. Θεόδωρος Σταθάκης, οι στρατιωτικές, λιμενικές και αστυνομικές Αρχές του νησιού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Παναγιώτης Κομηνός με τα μέλη της Επιτροπής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Δημήτρης Μοιρασγεντής, οι εκπρόσωποι όλων των Αρχών του νησιού και χιλιάδες προσκυνητών από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
     Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους παριστάμενους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους επισήμους προσκεκλημένους, την Δημοτική Αρχή, την Εγχώριο Περιουσία και το Εκκλ. Συμβούλιο, ενώ ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και την Φιλαρμονική Ποταμού για την άψογη παρουσία τους.
      Παραίνεσε δε τους κυβερνώντες να μην απομακρύνουν την Εθνική μας Παιδεία από την ελληνορθόδοξη παράδοση που κράτησε και κρατά το Γένος μας όρθιο και ζωντανό μέσα στους αιώνες των ταραχών και της μισαλλοδοξίας.


kithira2
kithira3
kithira4
kithira5
kithira6
kithira7
kithira8
kithira9
kithira11
kithira10
kithira15
kithira13
kithira14
kithira16
kithira18
kithira17
kithira19
kithira20

Δεν υπάρχουν σχόλια: