... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

diakonos-kithira-12


Μέσα σε κλίμα πνευματικής αγαλλιάσεως και ουράνιας ευφροσύνης τελέσθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 η εις διάκονον χειροτονία του ευσεβεστάτου Θεολόγου και Πρωτοψάλτου κ. Παύλου Καλλίκα, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή μεγάλου μέρους του Ιερού Κλήρου της νήσου, του Δημάρχου και των Αρχών και πλήθους πιστών.

Ο νέος διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως έχει καταγωγή από τον Καραβά των Κυθήρων, είναι πολύτεκνος και θα διακονήσει με θέρμη το Ιερό Θυσιαστήριο, διαμένει δε μόνιμα στα Κύθηρα από το 2015 και κατά τα τελευταία 2 έτη διηκόνησε ως Πρωτοψάλτης στην ενορία Παναγίας Ιλαριωτίσσης Ποταμού, επικουρώντας τον ευλαβή Ιερέα του χωρίου π. Πέτρο Μαριάτο, ιατρό.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε λόγους νουθεσίας στο νέο κληρικό δίνοντας έμφαση στις παραινετικές επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεο και τον Τίτο, χαρακτηρίζοντας την ημέρα αυτή ως μια από τις συγκινητικότερες της έως τώρα αρχιερατικής του διακονίας, αφού προ 10 ετών ο Σεβασμιώτατος είχε τελέσει το μυστήριο του Γάμου του χειροτονηθέντος κληρικού, στην πόλη των Πατρών, ευχόμενος τότε ενδομύχως να τον αναδείξει η Χάρις του Θεού σε ιερέα του Υψίστου.

Η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων, η μικροτέρα της Ελλάδος, αλλά τόσο ιστορική που μαρτυρείται από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, έτυχε ιδιαιτέρας ευλογίας κατά καιρούς τόσο για την ευσέβεια των ποιμεναρχών της (Μάξιμος Μαργούνιος, Ευθύμιος Καββαθάς, Δωρόθεος Κοτταράς - μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών - Μελέτιος Γαλανόπουλος κ.λπ.) αλλά και για την θεοσέβεια των Ιερέων της, που μπορεί να είναι ολίγοι, είναι όμως "εκλεκτοί" κατά την Ευαγγελική ρήση και ποιμαίνουν τον πιστό κυθηραϊκό λαό με ευπρέπεια και βαθειά πίστη, οδηγώντας τον εις νομάς σωτηρίους σε καιρούς δυσχείμερους.
Ας είναι στερεωμένος ο νέος Άγιος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων.
diakonos-kithira-1
diakonos-kithira-2
diakonos-kithira-3
diakonos-kithira-4
diakonos-kithira-5
diakonos-kithira-6
diakonos-kithira-7
diakonos-kithira-8

diakonos-kithira-11

Πηγή: Romfea.gr

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Άξιος!!! Ο Θεός να τον στερεώσει!!! Κάθε ευλογία στην οικογένεια! Καλή δύναμη και καλές υπομονές! Με αγάπη Χριστού. Φωτεινή Κούρτη

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

ΑΞΙΟΣ! Ο Θεός να είναι μαζί σας

Ανώνυμος είπε...

Άξιος! Άξιος! Άξιος!!!
Καλό στάδιο!Καλή διακονία!Καλή υπομονή!Καλή δύναμη!
Με τις ευχές και τις προσευχές όλων μας!!!
Σ.Κ.