... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

  Μια όμορφη μέρα στο εκκλησάκι του Άη Νικόλα

 

  Στο όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στο βορειότερο μέρος του νησιού, κοντά στο Φάρο Μουδαρίου, τελέστηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ.
  Tο 700 περίπου χρόνων εκκλησάκι ανακαινίσθηκε εξωτερικά πριν από δύο χρόνια και αποτελεί στολίδι για την παραλία αυτή των Κυθήρων, με τα διάφανα και πεντακάθαρα νερά.
  Μετά την Θεία Λειτουργία, όπου συμμετείχαν Καραβίτες, Ποταμίτες, Λογοθετιάνοι και Χωραϊτες, προσφέρθηκε πλούσιο πρωινό κέρασμα, όπως συνηθίζεται άλλωστε στα Κύθηρα. Παξιμάδια, καφές, φρούτα εποχής και γλυκίσματα, στρώθηκαν στα τραπέζια έξω απο τον ναό, σε λίγο βέβαια πιο περιορισμένη έκδοση, λόγω νηστείας.
 Το αναλόγιο κόσμησαν τα ψαλτάκια του Καραβά, τα οποία μετά το πρωινό έσπευσαν στην παραλία για να χαρούν την θάλασσα και να περάσουν ανέμελα τις υπόλοιπες ώρες μέχρι το μεσημεριανό φαγητό.
   Ευχόμαστε, δοθείσης πάλι ευκαιρίας εντός του καλοκαιριού, να μαζευτούμε στο φιλόξενο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να χαρούμε μαζί με τις πνευματικές χαρές, και τις φυσικές ομορφιές αυτού του νησιού.































 Φωτογραφίες: James-Alexander Dewhirst-Prineas

Δεν υπάρχουν σχόλια: