... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

 Σχολή Ψαλτικής Τέχνης στον Καραβά


Με την Χάρη του Θεού, θα λειτουργήσει φέτος η Σχολή Ψαλτικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων στον Καραβά. 


Στο νέο Πνευματικό Κέντρο του  Αγίου Χαραλάμπους Καραβά κάθε Τετάρτη ώρα 6.00  με 7.00 το απόγευμα θα λειτουργεί το τμήμα ενηλίκων, με πρακτικό μέρος (6.00μ.μ. -  6.30 μ.μ.) και θεωρητικό μέρος (6.30μ.μ. - 7.00μ.μ.). 
Επίσης, για τα παιδιά (από τρίτη Δημοτικού και μεγαλύτερα) την ίδια μέρα Τετάρτη και  ώρα 7.00 μ.μ. με 7.45 μ.μ.  θα συνεχιστεί η εκμάθηση εκκλησιαστικών ύμνων με παράλληλη σύσταση παιδικής εκκλησιαστικής χορωδίας.

  Δάσκαλος και για τα δύο τμήματα θα είναι ο Διακο-Παύλος Καλλίκας, πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής της Βυζαντινής Σχολής "Ο Άγιος Νεκτάριος" της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης.
  Τα μαθήματα και για τα δύο τμήματα (ενηλίκων και παιδιών) είναι εντελώς δωρεάν. 


   Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως μας, και εκφράζει την καλή πνευματική ανησυχία της,  για το μέλλον της Λατρείας στον τόπο αυτό. Από την πιο συνειδητή  και συχνή συμμετοχή, τόσο των μικρών ηλικιών, όσο και των μεγαλυτέρων, στο χώρο της Λατρείας, μόνο πνευματική προκοπή μπορεί να προκύψει.

Παρακαλούνται όσοι γονείς και παιδιά επιθυμούν, με χαρά ας στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
  O αγιασμός θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ώρα 6.00μ.μ. και η έναρξη των μαθημάτων θα  γίνει, Θεού θέλοντος, την πρώτη Τετάρτη του Οκτωβρίου, 4 του μηνός, ώρα 6.00μ.μ.  
Με εκτίμηση,
το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: