... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

 Ο π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος στα Κύθηρα


Από αριστερά: π. Πέτρος Μαριάτος, π. Παναγιιώτης Διακόπουλος, π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Διακο- Παύλος Καλλίκας, πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Μαριάτου


    Με χαρά προσμέναμε και υποδεχθήκαμε στο νησί μας τον π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, Ιεροκήρυκα – Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών. Με αφορμή την Κληρικολαϊκή Συνέλευση που οργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων,  μας ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχρονική προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Γένος μας». Η απλότητα του λόγου του, η σαφήνεια και η οργάνωση της δομής "δρόσισαν" ευχάριστα το ακροατήριο και συγχρόνως ενέπνευσαν. Κάτι τέτοιο σήμερα, δηλαδή λόγος αληθινός, ιστορικός, ορθόδοξος, αποτελεί όαση στην νησιωτική κοινωνία μας. 
    Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να τον συγχαρούν για το "Λύχνο", τον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς  Μητροπόλεως Πατρών,  και για το πρόγραμμα του, που αποτελεί πραγματική παρηγοριά σε πολλά σπίτια των Κυθηρίων.      
     Με το χαμόγελο και την προσήνεια που τον χαρακτηρίζει, παραβρέθηκε στον εσπερινό της Αγίας Μαρίνας (βλ. φωτογραφία),  όπου μίλησε για την ζωή της Αγίας και το αξιομίμητο της βιοτής της. 
   Με πολλή χαρά λειτούργησε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας  την Κυριακή και στον Άγιο Νικόλαο του Αβλέμονα την Δευτέρα. 
    Πολύ τον ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να τον έχουμε πάλι κοντά μας σύντομα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Είμαστε τυχεροί που αρκετές φορές τον χαιρόμαστε σαν Ιεροκήρυκα στην Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσης.

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ- ΚΑΛΛΙΚΑ είπε...

Τι μου θύμησες ξάδελφε Βασίλη! Έχω περάσει υπέροχες στιγμές σ'αυτό το ευλογημένο μοναστήρι.Θείες Λειτουργίες, ακολουθίες και αγρυπνίες με τον π. Αμβρόσιο (αλλά και άλλους ιερείς) και τη συνοδεία της Γερόντισσας Μακαρίας και της μακαριστής Γερόντισσας Μακρίνας. Η χαρισματική ψαλμωδία της αδελφής Μαρκέλλας απογειώνει ενώ η φιλοξενία και η αγάπη όλων των αδελφών αποτελεί σταθμό στη ζωή μου! Τις ευχαριστώ θερμά!