... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΑ 20/03/2016

Με συμμετοχή δεκάδων Κυθηρίων, προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και παρόντος του ιερατείου του νησιού, τα Κύθηρα εόρτασαν με λαμπρότητα την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων σήμερα 20 Μαρτίου, ακολούθησε η καθιερωμένη από το 1842 λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργού Εικόνας της Μυρτιδιωτίσσης, από την Ιερά Μονή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στη Χώρα Κυθήρων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε θα ξεκινήσει το δεκαπενθήμερο ταξίδι Της σε όλα τα χωριά των Κυθήρων για να επιστρέψει στο Θρόνο Της την Κυριακή των Μυροφόρων.
 

 Πλήθος κόσμου μέ τό Σεβασμιώτατο καί τους ἱερείς συνόδευσαν τήν αγία Εικόνα και με τη βοήθεια των ιεροψαλτών που καθ' όλη την ιερά πομπή έψαλαν τον ειδικό, για την περίπτωση αυτή, ιερό κανόνα και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους.

Η Εικόνα και το πλήθος των πιστών ξεκίνησε από την Ιερά Μονή Μυρτιδίων το πρωί και το μεσημέρι έφθασε στον Ιερό Ναό Άγιου Γεωργίου στο Λιβάδι, οπου το απόγευμα έγινε ο κατανυκτικός εσπερινός της Κυριακής και στις 5 υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κυθήρων αναχώρησε η εικόνα για την Χώρα, όπου έφθασε και τοποθετήθηκε στο ειδικό βάθρο της, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου.

Ο καλός ανοιξιάτικος καιρός ευνόησε την παρουσία και την προσέλευση των πιστών.
 



 
 
 
 
 
-----------------------------------
Πηγή:  AdelinFM

Δεν υπάρχουν σχόλια: