... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

kithira-9
Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr

Με την αρμόζουσα στην ημέρα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Παναγιοσκέπαστη νήσο των Κυθήρων η Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Επίκεντρο του εορτασμού η Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Πριν την έναρξη της Λιτανείας, κλήρος και λαός απηύθυναν γονυπετείς ικετευτικές δεήσεις για τη λύση της πρωτοφανούς ανομβρίας που μαστίζει το νησί.
Μετά τη λιτανεία των Ιερών Εικόνων και την ανάγνωση των αποσπασμάτων εκ του Μεγάλου Συνοδικού της Ορθοδοξίας, ξεκίνησε η πεζή πορεία της Ιερά Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι την Χώρα, όπου έφτασε αργά το απόγευμα, των κωδώνων όλων των Ιερών Ναών χαρμοσύνως κρουωμένων.
Στην είσοδο της πρωτεύουσας της νήσου υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εν πομπή η Ιερά Εικών τοποθετήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου τελέστηκε πάνδημη Ιερά Παράκλησις.
Η Εικόνα σύμφωνα με το παλαιότατο έθιμο που ανάγεται στην περίοδο της Αγγλοκρατίας των Επτανήσων, θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε θα ξεκινήσει τη "Γύρα" της σε όλο το νησί των Κυθήρων για να καταλήξει πάλι στον μυρτοσκεπή Θρόνο Της την Κυριακή των Μυροφόρων.
Ο καλός καιρός έφερε τα βήματα εκατοντάδων Κυθηρίων από όλο το νησί στο πανίερο Προσκύνημα των Μυρτιδίων και η λιτανευτική πομπή μέχρι τη Χώρα ήταν μεγαλειώδης, ενώ καθόλη τη διάρκεια της Λιτάνευσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ έψαλλε τους ψαλμικούς ικετευτικούς κανόνες για την ανομβρία.
kithira-1
kithira-2
kithira-3
kithira-4
kithira-5
kithira-6
kithira-7
kithira-8
kithira-10
kithira-11
kithira-12

Δεν υπάρχουν σχόλια: